Majorare importantă a veniturilor fiscale la buget

La începutul lunii decembrie, veniturile fiscale acumulate la bugetul public naţional au depăşit 33,1 mlrd. lei ($1,947 mlrd.) şi s-au majorat cu 13,8% comparativ cu perioada similară a anului 2017.

Foto: activenews.ro

Potrivit datelor Serviciului Fiscal de Stat, citate de Infotag, instituţia fiscală a asigurat cele mai multe venituri la bugetul de stat – 14,7 mlrd. lei, ceea ce constituie cu 1,99 mlrd. lei mai mult comparativ cu aceeași perioadă a anului 2017 sau o creștere de 15,6%.

La bugetele locale s-au înregistrat încasări de 3,4 mlrd. lei, ceea ce reprezintă cu 11,4% mai mult comparativ cu perioada similară a anului precedent. La bugetul asigurărilor sociale de stat încasările s-au majorat cu 12,1%, până la 11,4 mlrd. lei, iar la fondurile asigurărilor obligatorii de asistență medicală – cu 1414%, până la 3,6 mlrd. lei.

Serviciul Fiscal este una dintre principalele surse de completare a bugetului. În ianuarie-septembrie, încasările acestuia au constituit 13,578 mlrd. lei, ceea ce reprezintă peste 45% din toate veniturile bugetului de stat al Moldovei.Categorii:Economie

Etichete:, , ,

2 răspunsuri

  1. in 2016 mai mult decat in 2015, in 2017 mai mult decat in 2016, in 2018 mai mult decat in 2017… cei din PLDM nu doresc sa explice de ce fiind controlata de dansii Fiscul nu aducea atatia bani? sau in ale cui buzunare se opreau acestia neajungand la buget?!

    Apreciază

  2. Maia nu mai este la guvernare si iata ca nimeni nu mai fura.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.