În perioada 26 noiembrie – 2 decembrie, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 494,9 milioane lei, fiind perfectate în total 11.324 de declarații vamale.

Foto: Dan Guțu / ipn.md

La capitolul combaterea fraudelor vamale, pe parcursul săptămânii trecute, au fost relevate 118 încălcări ale legislației vamale. Cele mai frecvente încălcări se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul R. Moldova a autoturismelor cu numere de înmatriculare străine, încălcarea termenelor de tranzit sau de depunere a declarației vamale, nedeclararea sau declararea neautentică a mărfurilor de larg consum (articole vestimentare și de încălțăminte, piese auto uzate, produse cosmetice, dispozitive electronice, produse din tutun etc.). Totodată, în perioada vizată, au fost întocmite 55 de procese-verbale cu privire la contravenție şi aplicate amenzi în sumă de 262.435 de lei.

În aceeași perioadă, fluxul unităților de transport a constituit 77.890 de traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 16.930 și respectiv, 12.198 de traversări.

Reclame