Andrian Candu efectuează o vizită de lucru în SUA

Președintele Parlamentului Andrian Candu efectuează o vizită de lucru, în perioada 4-8 decembrie a.c., la Washington, la invitația Congresului Statelor Unite ale Americii.

Andrian Candu. Foto: parlament.md

Programul Președintelui Parlamentului include întrevederi cu senatori și congresmani, inclusiv cu copreședinții grupului de prietenie pentru Moldova, Pete Olson și David Price, întrevederi cu alți oficiali și câteva interviuri pentru presa americană.

Andrian Candu va participa cu o luare de cuvânt la Forumul Parlamentar pentru Securitate (Parliamentary Intelligence Security Forum), unde va vorbi despre riscurile și provocările din regiune, precum și amenințările hibride, inclusiv în contextul politic de la Chișinău.

De asemenea, Președintele Parlamentului va participa la lansarea Consiliului de Business Moldova – SUA. Obiectivul acestui Consiliu este promovarea schimburilor economice, susținerea investitorilor şi sprijinirea agenţilor economici din cele două state.

Ultima vizită a Președintelui Parlamentului în SUA a avut loc la 25 iunie curent. Atunci Andrian Candu, alături de omologii săi din Georgia și Ucraina, susținuți de speakerul din Lituania și vicepreședintele Parlamentului Poloniei au discutat cu oficialii americani despre riscurile de securitate generate de prezența nesancționată a trupelor rusești în zonă, războiul hibrid, drepturile omului, securitatea energetică în Estul Europei, precum și reformele implementate și parcursul european al celor trei state.

Reclame


Categorii:Politică

Etichete:,

2 răspunsuri

  1. Relatiile cu SUA sunt unele importante pentru noi, din punct de vedere economic si a sustinerii internationale.

    Apreciază

  2. Ne dorim în continuare să ne bucurăm de sprijinul ce ni-l oferă SUA pe calea dezvoltării și modernizării Republicii Moldova.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.