Deputată: Speranța de viață crește în R. Moldova

Speranța de viață crește în Republica Moldova. Acest lucru se datorează inclusiv unei tendințe la nivel mondial. Totodată, politicile sociale implementate în Republica Moldova vor duce la creșterea calității vieții și la îmbunătățirea sănătății. Declarația aparține deputatei democrate Valentina Stratan, transmite IPN.

Valentina Stratan

„Toate aceste politici pe care le aplicăm, dându-ne bine seama că cetățenii merită să trăiască mai bine, îmi doresc ca să schimbăm nivelul de viață și atunci și problemele de sănătate vor fi mult mai puține și oamenii își vor dori mai mult să fie în câmpul muncii”, a menționat Valentina Stratan în cadrul emisiunii „Important” de la postul de televiziune TVC21.

Deputata spune că și la nivel internațional politicile sunt îndreptate spre îmbătrânirea activă. „Acestea sunt politicile și ale Comisiei europene pentru sănătate, și ale altor structuri europene ca să avem oameni sănătoși și implicați în diferite activități”, spune parlamentara.

Referindu-se la reforma pensiilor, Valentina Stratan a explicat că au existat patru etape de valorizări pentru 301 mii de pensionari. Valoarea acestor valorizări a fost diferită, de la câteva zeci de lei până la aproape mii de lei. „Totul a depins de contribuțiile pensionarului”, spune deputata. Valentina Stratan spune că în capul mesei în această reformă a fost contribuția pe care a făcut-o persoana pe parcursul activității de muncă.

Pentru anul viitor, parlamentara spune că bugetul asigurărilor sociale preconizează o creștere a veniturilor de circa două miliarde de lei. „Deja putem spune că bugetul social este în creștere și, dacă avem bani, putem să ne programăm și cheltuieli crescânde care ar asigura un grad sporit al protecției sociale a cetățenilor”, a menționat deputata.

În plus, Valentina Stratan spune că minimumul de existență, în conformitate cu care au fost indexate pensiile recent, se va schimba, respectiv, urmează ca pensiile să fie ajustate noului nivel minim de existență.

Reclame


Categorii:Politică

Etichete:,

3 răspunsuri

  1. Păi luați salariile, au evoluat foarte bine în ultimiii ani.

    Apreciază

  2. Salariile cresc, pensiile cresc, drumurile se repara, satele se conecteaza la apeduct, deci evident ca speranta de viata este in crestere.

    Apreciază

  3. Cind sunt rezultate bune si noi viziuni pentru a crea conditii mai bune, apare si nu doar speranta dar si idei pentru a participa la croirea acestui viitor mai bun

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.