Un doctor pentru tine: Peste 32.000 de persoane, examinate în patru luni

Circa 32232 de persoane au primit consultații medicale gratuite în cadrul Campaniei „Un doctor pentru tine”, lansată acum patru luni de către Guvernul Republicii Moldova.

Foto: msmps.gov.md

Specialiștii cardiologi, endocrinologi, otorinolaringologi, oftalmologi și neurologi din cadrul echipelor mobile au consultat 8824 de persoane din localitățile țării.

Totodată, 4.162 de copii au primit consultații stomatologice, iar circa 16.506 de pesoane au făcut screening pulmonar, pentru identificarea cazurilor de tuberculoză sau cancer la plămâni.

La 11 octombrie curent a fost extinsă Campania prin includerea serviciilor de sceening mamar, circa 2.740 de femei au beneficiat de consultații.

În cadrul Campaniei, continuă deplasarea echipelor în localitățile republicii, astfel încât până la sfârșitul anului locuitorii satelor Țaul, Sudarca din raionul Dondușeni și Cocieri din Dubăsari vor fi consultați de specialiștii de profil, copii din Șoldănești vor beneficia de servicii stomatologice, locuitorii satelor din raionul Cahul vor putea face screening pulmonar, iar femeile din raioanele Călărași, Nisporeni și Cimișlia vor beneficia de servicii de screening prin mamografie.

În scopul îmbunătățirii serviciilor medicale în zonele rurale, medicii vor continua să ofere consultații conform ACESTUI GRAFIC.

Reclame


Categorii:Societate

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.