Un nou contingent al Armatei Naționale pleacă în Kosovo

Republica Moldova îşi va amplifica prezenţa în teatrele de operaţii şi în misiuni internaţionale de menţinere a păcii, contribuind, astfel, la securitatea europeana şi internaţionala. Declaraţia a fost făcută de ministrul Apărării, Eugen Sturza, în cadrul ceremoniei de detaşare a celui de-al zecelea contingent al Armatei Naţionale în operaţiunea de menţinere a păcii KFOR, desfăşurată astăzi la Ministerul Apărării.

army.md

Eugen Sturza a menţionat, în cadrul evenimentului, că în Kosovo pleacă cei mai pregătiţi militari, selectaţi riguros, care au întrunit condiţiile de participare şi le-a cerut acestora să reprezinte Armata Naţională în misiunea KFOR cu profesionalism.

„Voi sunteţi cei care vor purta drapelul ţării şi vor face cunoscută Republica Moldova în Kosovo. Vă încurajez să acumulaţi cât mai multă experienţa de la partenerii noştri, de la armatele moderne, care participă în misiunea respectivă, iar când veţi reveni acasă, să implementaţi cele mai bune practici, preluate de la ei”, le-a spus ministrul Apărării pacificatorilor moldoveni.

Eugen Sturza a mulţumit guvernului SUA şi celui italian pentru sprijinul acordat la detaşarea şi prezenţa contingentului Armatei Naţionale în operaţiunea KFOR.

La rândul său, Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei Italiei la Chişinău, Antonio Ionio, a menţionat că ţara sa apreciază şi susţine voinţa Republicii Moldova de a contribui la stabilitatea şi siguranţa în Europa, iar Italia este bucuroasă să găzduiască un nou pluton de soldaţi moldoveni în cadrul Grupării de Forţe Multinaţionale Vest a misiunii KFOR din Kosovo, a cărei comandament îl deţine.

Cel de-al zecelea contingent al Armatei Naţionale este format din 41 de militari profesionişti, dintre care un ofiţer de stat major, şapte genişti şi un pluton de 33 de militari, care va executa misiuni de securitate şi pază a obiectivelor militare şi de patrulare.

Militarii moldoveni vor pleca în Kosovo sâmbătă, 8 decembrie curent, şi vor fi dislocaţi în baza multinaţională Camp Vilaggio Italia, din localitatea Pech, Kosovo. Mandatul lor va dura şase luni.Categorii:Societate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.