Agenții de penitenciare, aflați la cursurile de pregătire inițială la Centrul de instruire al Administrației Naționale a Penitenciarelor, au depus astăzi jurământul, în cadrul festivității de absolvire a cursurilor, primind și diplome de onoare pentru rezultate remarcabile obținute la studii și viața obștească.

anp.gov.md

Cursul respectiv a cuprins o pregătire inițială complexă, în care 11 agenți de penitenciare au căpătat cunoștințe și abilități practice necesare pentru executarea serviciului în cadrul sistemului administrației penitenciare, asumându-și responsabilitatea să respecte legile Republicii Moldova, drepturile și libertățile condamnaților, precum și demnitatea acestora, iar în cadrul serviciului penitenciar să dea dovadă de profesionalism, respect și atitudine umană.

La ceremonie a participat și directorul adjunct al ANP, Serghei Demcenco, care a adresat un mesaj de felicitare și le-a urat noilor-angajați succese remarcabile în serviciu, multă perseverență întru dezvoltarea abilităților profesionale și avansare în carieră, reamintindu-le cât de importantă este contribuția fiecăruia dintre ei la dezvoltarea sistemului administrației penitenciare.

Agenții vor reveni în penitenciarele din țară, unde vor continua executarea serviciului, implementând în practică cunoștințele și priceperile căpătate la curs.

Cursurile de pregătire inițială au ca obiectiv formarea abilităților și competențelor profesionale, necesare pentru personalul sistemului administrației penitenciare.

Reclame