De ce Năstase a pus batista pe țambalul protestelor? Replica „nocturnă” a lui Ghimpu

Proaspătul președinte de onoare al PL, Mihai Ghimpu, face harcea-parcea din liderul PPDA, Andrei Năstase, pe care îl numește ironic „marele nostru patriot”. Într-o lungă însemnare pe Facebook, Ghimpu îl critică pe Năstase pentru faptul că acesta din urmă nu-i are la inimă pe liberali și îi ține departe de binomul PAS cu DA.

Mihai Ghimpu și Andrei Năstase. Colaj: argumentul.info

Reproducem integral „replica nocturnă” a fruntașului liberal, fără „ingerințe” în ortografie și semne de punctuație.

O replică nocturnă lui A. Năstase

Un mare „patriot” al zilelor de azi pe nume Andrei, mai ieri, punea cuțitul la gât unor oameni, pentru a le lua acțiunile din bănci, astfel căpătuindu-se și el cu niște acțiuni în Victoriabank, puse pe numele unui membru al familiei; cu toate astea, nu se sinchisește deloc să învinuiască nefondat PL-ul și pe mine de toate relele!!!

Unii din prietenii lui Andrei au furat miliardul, iar alții au contribuit prin votul lor la acest furt, iar Andușa fără nici un pic de rușine dă vina pe mine, făcându-se a uita că eu am fost primul care am începuta atenționa organele de drept și societatea, inclusiv și pe el, încă din 2011.

Tot din echipa lui unii au votat pentru a-i dărui aeroportul lui Plahotniuc-Șor, dar din nou, „vinovat” e PL…

Ei – Năstase și așa zisa societate civilă, când s-au băgat în 2015 peste mitingul din 7 Iunie al PL (miting pregătit cu un an înainte,fiindcă toată lumea cunoștea data alegerilor, numai Năstase n-o „cunoștea”!), pe cine credeți că doreau să vadă în urma turului doi din 14 Iunie 2015 Primar General: pe Zinaida Greceanâi sau pe Dorin Chirtoacă??? Mă îndoiesc că erau pentru Dorin Chirtoacă, odată ce peste jumătate de an umblau prin PMAN și prin fața Parlamentului la braț cu Dodon, omul Kremlinului cerând alegeri anticipate; și în acest caz, „vinovat”, cică, tot PL…

Oare nu Năstase e cel, care a cerut alegeri directe a Președintelui RM, ba chiar a colectat câteva sute de mii de semnături, de care s-a folosit Plahotniuc, făcându-l pe Dodon președinte; și, din nou, „vinovat” e PL, dar nu el.

Nu tot Năstase, văzându-se Primar General al mun. Chișinău,chiar din ziua când a fost arestat Dorin Chirtoacă, în loc să condamne arestarea și suspendarea ilegală a Primarului din funcție, striga în gura mare că Dorin Chirtoacă trebuie să-și dea demisia… Și astăzi, după ce el a câștigat în turul doi alegerile, în mâinile cui e Primăria?… dar „vinovat”,ca de obicei, e PL, dar nu Năstase.

Să nu știe Andrei fiind jurist de profesie, că puterea într-un stat de drept și democratic se schimbă doar prin alegeri și nu cum a dorit în 2016 „troica” Dodon-Usatâi-Năstase? Și asta, evident, nu pentru „binele” cetățenilor, ci pentru a veni mai repede la treucă; și „vinovat” iarăși e PL și nu Năstase, căruia îi era totuna cine va prelua puterea și care va fi direcția politică (poate că asta și dorea, dacă ne amintim de batistă și țambal!).

Devine tot mai vizibil, că „marele patriot” din nou îi face jocul lui Dodon, pentru ca acesta să ia și puterea în Parlament. Dar poate faceți jocul lui Plahotniuc, pentru că oligarhii oricând se pot împăca, virând milioane unul pe contul altuia; căci nu în zadar, Năstase este împotriva unui singur bloc, știind prea bine că „ACUM” va avea doar 20-25 mandate în Parlament; or cu aceste mandate poți doar striga, nu și demola regimul Plahotniuc – Dodon, -lucru pe care îl așteaptă demult cetățenii! După toate astea, tot PL va fi „vinovat”???

Doamne, dă-le moldovenilor mintea cea de pe urmă! Altfel –iarăși dictatură, sărăcie, corupție, bătrâni osândiți, lăsați singuri, copii flămânzi și dezbrăcați; iar alții, chiar dacă au pâine, n-au părinți la masă,alături de ei, în propria casă… 

O seară binecuvântată tuturor celor, care înțeleg ce nepoate aștepta și ce ar trebui să facem, ca să nu se mai întâmple ce-a fost până acum!!!

UNIȚIPentruUNIRE!

P.S. Cum Vă explicați, că Năstase nu mai organizează mitinguri după ce a câștigat funcția de Primar General, așa ca pe 7 Iunie 2015,cu zeci de mii de cetățeni, cum a organizat în acea perioadă pentru a folosi situația, legată de furtul miliardului? Oare nu din cauza, că nu-l interesează Capitala, ci doar capitalul! Și la miting nu bătea în prietenii lui, care defapt au furat miliardul, ci tot în PL! Iar azi spune fără rușine, că miliardul (culmea) e la mine!!! Faptul, că Năstase atacă PL-ul și pe mine personal la întâlnirile cu cetățenii și în emisiuni TV demonstrează, că Partidul Liberal are în teritoriu susținere bună, iar sondajele sunt trucate; altfel, de ce armai face spume la gură „marele nostru patriot”?…Categorii:Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.