Deținuții, informați despre angajarea în câmpul muncii după eliberare

Un grup de deținuți aflați în custodia Penitenciarului nr. 2 din Lipcani, care se pregătesc de eliberare, au participat la o ședință privind angajarea în câmpul muncii.

anp.gov.md

Activitatea a fost organizată de către Serviciul reintegrare socială al instituției, la care au participat 14 condamnați, angajați ai penitenciarului, reprezentanți ai Biroului de Probațiune Briceni și Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă Briceni.

În cadrul ședinței, persoanele private de libertate au fost informate referitor la prevederile legislative privind angajarea în câmpul muncii, accesul liber la informare despre situația de pe piața muncii locală, posibilitatea angajării la locul de trai sau în străinătate, formarea profesională și stimularea mobilității forței de muncă, dar și serviciile prestate de agenție.

Totodată, pe lângă suportul informativ acordat persoanelor private de libertate, oaspeții au oferit în dar haine care au fost colectate de către reprezentanții Biroului de Probațiune Briceni.

Administrația Națională a Penitenciarelor informează că astfel de activități se organizează cu regularitate în toate instituțiile de detenție din țară și au ca scop pregătirea deţinuţilor care se eliberează din detenţie pentru viaţa de la libertate, în vederea informării acestora referitor la serviciile prestate de instituţiile ce oferă susţinere în soluţionarea problemelor sociale.Categorii:Societate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.