Ion Chicu a fost învestit în funcția de ministru al Finanțelor

Noul ministru al Finanțelor, Ion Chicu, a depus astăzi jurământul. La eveniment au participat premierul Pavel Filip și președintele Igor Dodon, care a semnat decretul de numire în funcție a ministrului.

Ion Chicu

După ceremonia de învestire, șeful Executivului l-a prezentat pe Ion Chicu echipei Ministerului Finanțelor. Premierul a spus că de data aceasta i-a fost foarte ușor și simplu să desemneze în funcție un nou ministru al finanțelor, deoarece dl Chicu, fiind Secretar general al instituției, a fost implicat plenar în activitatea ministerului.

„De acum înainte încă o povară vine pe spatele lui – cea care ține de responsabilitatea politică, dar am toată încrederea că lucrurile vor merge tot atât de bine sau poate și mai bine pe dimensiunea finanțelor. Dl Chicu este un profesionist care a crescut și a avansat în acest domeniu și pe care dvs. îl cunoașteți. Vă doresc mult succes pentru că oamenii așteaptă rezultate”, a menționat prim-ministrul.

În același timp, Pavel Filip i-a mulțumit ex-ministrului Finanțelor, Octavian Armașu și întregii echipe ministeriale pentru rezultatele înregistrate și eforturile depuse, accentuând că acestea urmează a fi continuate pentru implementarea tuturor proiectelor inițiate. „Până acum nu a fost simplu – au fost aprobate o serie de legi, inclusiv legea cu privire la salarizare. Ulterior, acestea trebuie puse în aplicare și sunt sigur că o sa ne descurcam împreună”, a accentuat premierul.

La rândul său, ministrul Finanțelor a mulțumit pentru încrederea acordată și a precizat că toate rezultatele obținute până acum în domeniul financiar se datorează inclusiv sprijinului constant din partea Executivului. „Am fost mereu pe aceeași undă, am avut aceleași obiective – să creăm condiții pentru o dezvoltare economică, să venim cu proiecte sociale care să îmbunătățească viața oamenilor și să asigurăm o stabilitate bugetară. Vă asigur că vom avea în continuare aceeași abordare proactivă”, a spus Ion Chicu.

Funcția de ministru al Finanțelor a devenit vacantă după ce Octavian Armașu a fost numit în funcția de guvernator al Băncii Naţionale a Moldovei.Categorii:Economie

Etichete:,

3 răspunsuri

  1. Chiar daca are timp scurt pentru a realiza ceva, sunt sigur ca va reusi sa faca fata, datorita experientei sale si CV-ului bogat, pe care il detine!

    Apreciază

  2. În primul rînd dl Chicu este din domeniu și cunoaște bine ce va avea de făcut, în al doilea rînd, contăm mult pe profesionalismul acestuia și sperăm că va face față cu brio acestei noi provocări, astfel ca procesele de dezvoltare a Ministerului Finanțelor începute anterior, vor continua.

    Apreciază

  3. Îl felicităm, cei care îl cunosc pe el știu că-i un profesionist foarte bun și care poate shcimba lucrurile spre bine.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.