Vama a adus la buget aproape jumătate de miliard de lei, în doar o săptămână

Veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit,  în perioada 3-9 decembrie, 498,7 milioane lei, fiind perfectate în total 11.804 de declarații vamale.

Foto: customs.gov.md

La capitolul combaterea fraudelor vamale, pe parcursul săptămânii trecute, au fost relevate 146 de încălcări ale legislației vamale. Cele mai frecvente încălcări se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul R. Moldova a autoturismelor cu numere de înmatriculare străine, încălcarea termenelor de tranzit sau de depunere a declarației vamale, nedeclararea sau declararea neautentică a mărfurilor de larg consum (articole vestimentare și de încălțăminte, piese auto uzate, produse din tutun etc.). Totodată, în perioada vizată, au fost întocmite 86 de procese-verbale cu privire la contravenție şi aplicate amenzi în sumă de 277.476 de lei.

În aceeași perioadă, fluxul unităților de transport a constituit 77.589 de traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 16.243 și, respectiv, 12.298 de traversări.Categorii:Economie

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.