PDM va solicita să fie elaborat un cod de conduită a partidelor în campania electorală

PDM va înainta Comisiei Electorale Centrale şi Consiliului Coordonator al Audiovizualului o scrisoare prin care va solicita elaborarea unui Cod de conduită pentru partidele care vor participa la scrutinul parlamentar.

Foto: canal3.md

Anunţul a fost făcut astăzi de purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gămurari, care a menţionat că decizia a fost luată după ce s-au constatat mai multe derapaje de la legislaţia electorală.

Gămurari a menţionat că un cod de conduită ar combate derapajele dar şi ilegalităţile comise de unii concurenţi în timpul campaniilor electorale. El a spus că experţii au sesizat, chiar dacă încă nu a început campania, mai multe nereguli comise de unele partide politice, printre care utilizarea unor surse financiare provenite din afara ţării.

„Este important ca alegerile să fie transparente, democratice şi corecte şi sperăm că participanţii în campania electorală vor semna acest cod şi îl vor respecta”, a opinat Gămurari.

Alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 vor fi organizate pentru prima dată în baza unui sistem mixt. De asemenea, în ziua alegerilor, se va fi desfășura un referendum consultativ privind reducerea numărului de deputaţi de la 101 la 61 și revocarea acestora din funcție, dacă nu îşi îndeplinesc corespunzător obligaţiile.

MoldpresCategorii:Politică

Etichete:, , , , , , , ,

3 răspunsuri

  1. PAScuDA primesc bani din-afara tarii, incalcind astfeel legea, deci care nafig cod?!

    Apreciază

  2. Cel mai interesant e că opoziția PAScuDA nu vor fi afectați de acest cod. Lor le este pînă în cot de el, cum au încălcat legila așa și o vor face mai departe cum ar fi Finanțarea de la Open Dialog tot este un lucru ilegal

    Apreciază

  3. extremistii lui Nastase nu stiu ce inseamna lege, si probabil nu cunosc nici sa citeasca, despre cadre coduri de conduita vorbiti voi?!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.