Serviciul 112: Peste două milioane de apeluri efectuate

Peste două milioane de apeluri au fost efectuate la serviciul unic de urgenţă 112. Cele mai multe solicitări au fost din municipiile Chişinău şi Bălţi şi din raioanele Criuleni şi Hânceşti. Din numărul total de apeluri, 70 la sută sunt non urgente. Pentru redresa situaţia, urmează să fie organizate campanii de conştientizare.

Foto: gov.md

„10% din totalul numerelor de urgenţe pe care le avem acum, peste două milioane cinci sute, şaizeci şi patru dintre acestea le preluăm în cinci secunde. Ne dorim ca acest indice să crească în jur de 85-90 de %”, a declarat directorul serviciilor 112, Liviu Oboroc.

Peste 40 de operatori, care activează în cadrul noului Serviciu de urgență 112 au beneficiat de o instruire din partea unor experți din România. Asistența tehnică face parte dintr-un proiect finanțat de Ambasada României la Chișinău și Guvernul Suediei.

„E foarte important să se ştie de la bun început cam în ce situaţie e persoana care a făcut acest apel. Un apel dat poliţiei în privinţa unei spargeri sau a unui atac în casă. Lucrurile să fie ştiute de la bun început ca să se cunoască în cele trei organizaţii care intervin, pompieri, poliţie şi ambulanţă cum să intervină şi care să ajungă prima şi deja, dânşii să fie pregătiţi”, a declarat directorul AID România, Cătălin Harnagea.

Numărul unic 112 pentru apelurile de urgență funcționează non-stop și este activ pe teritoriul Republicii Moldova din 29 martie. Potrivit statisticilor, numărul apelurilor de urgență făcute de atunci a depășit 2,5 milioane. Serviciul a integrat și apelurile către numerele 901, 902 și 903 folosite pentru apelarea pompierilor, poliției și a ambulanței.

trm.mdCategorii:Societate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.