Transnistria și-a majorat producția industrială cu 43,3%

La începutul lunii decembrie, întreprinderile industriale din Transnistria au produs mărfuri în valoare de 12,095 mlrd. ruble în preţuri curente, ceea ce este cu 43,3% mai mult faţă de perioada similară a anului trecut.

argumentul.info

Potrivit Serviciului de Statistică al regiunii, citat de Infotag, în preţuri comparabile, creşterea a fost de 12,1%, până la 9,861 mlrd. ruble, iar în dolari SUA – de 18,3%, până la $753,5 mil.

Mai mult de o treime din producţia industrială a fost asigurată de metalurgie – $274,5 mil., aceasta fiind în creştere cu 45,1%. Pe locul doi se află electroenergetica – $203,7 mil. (+15,5%), urmată de industria uşoară – $89,1 mil. (-4,5%) şi industria alimentară – $89,1 mil. (-0,6%).

Cel mai mare volum de producţie industrială a fost realizat la Râbniţa – $307,8 mil., ceea ce este cu 36,6% mai mult faţă de anul 2017. Acest lucru se explică prin faptul că în această regiune s-a intensificat procesul de producere la uzina metalurgică şi uzina de ciment din localitate. Apoi urmează Tiraspolul – $203,9 mil. (-3%) şi Dnestrovsk – $124 mil. (+51,1%).

Cel mai puţin volum de producţie a fost realizat în raionul Camenca – $2,3 mil. (+7,5%), aici activând doar o fabrică de conserve.

Reclame


Categorii:Transnistria

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.