Târgul de Crăciun, inaugurat la Chișinău

Cea de-a doua ediție a Târgului de Crăciun în stil european, organizată de Guvernul Republicii Moldova, a fost inaugurată aseară în centrul capitalei. Luminițele de pe brad au fost aprinse de la un glob de un grup de copii, încurajați de prim-ministrul Pavel Filip să ofere prima surpriză, transmite Moldpres.

În alocuțiunea sa, prim-ministrul Pavel Filip, inițiatorul evenimentului, a menționat că sărbătorile de iarnă constituie o asociere directă cu familia, cu ceea ce avem noi acasă.

„Pentru mine acasă înseamnă familia mea, înseamnă băieții mei, nepoțelul meu. În același timp, pentru mine acasă înseamnă satul de baștină, unde m-am născut, dealurile Pănășeștilor din raionul Strășeni. Pentru mine acasă înseamnă orașul Chișinău, unde locuiesc și, desigur, pentru mine acasă înseamnă Republica Moldova. Și sunt sigur că pentru Dvs., și pentru toți concetățenii noștri, Moldova este acasă. Acest Târg de Crăciun este cadoul nostru pentru Dumneavoastră”, a subliniat Pavel Filip.

Pentru a simți din plin atmosfera de sărbătoare, Pavel Filip a trecut și pe la căsuțele de lemn din Târg, unde a gustat plăcinte și vin fiert, dar și a discutat cu locuitorii și oaspeții capitalei.

În continuare, formația „Brio Sonores” a prezentat un colind intitulat „Acasă de Crăciun”, care reprezintă imnul Târgului de Crăciun.

Elementele tradiționale ale Târgului de Crăciun sunt și în acest an Zona de Poveste, unde Moș Crăciun îi aşteaptă pe cei mai mici vizitatori pentru a le asculta poeziile şi a le oferi cadouri, Zona de Gheață, cu cel mai mare patinoar din țară, trei zone ale distracţiei cu Roată Panoramică, carusele și un trenuleţ pe placul vizitatorilor de toate vârstele. Tot aici vizitatorii au posibilitatea să intre în Zona Tradițiilor, unde pot descoperi obiecte de artizanat şi o diversitate de cadouri pentru cei dragi, expuse în cele aproximativ 30 de căsuţe ale comercianților, precum și în cea a Fotografiilor, unde Pomul de Crăciun îşi aşteaptă admiratorii pentru poze.

Prima seară s-a încheiat cu un recital muzical prezentat de Orchestra națională de muzică populară „Lăutarii”, condusă de maestrul Nicolae Botgros.

Potrivit organizatorilor, ca și anul trecut, Târgul de Crăciun va fi locul unde spiritul sărbătorilor de iarnă va fi resimțit și de cei peste 5000 de copii din centrele de plasament, din spitale, de copii cu dizabilități, copii din familii social-vulnerabile și copii din stânga Nistrului.

Târgul de Crăciun, amplasat pe str. 31 August 1989, în perimetrul străzilor Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni și Aleksandr Pușkin, va fi deschis zilnic, până la data de 15 ianuarie 2019.Categorii:Societate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.