Brexit: Mii de militari vor fi mobilizați pentru o eventuală criză

Marea Britanie va mobiliza aproximativ 3.500 de militari pentru o eventuală situaţie de criză generată de ieşirea din Uniunea Europeană fără un acord privind viitoarele relaţii bilaterale, a anunţat marţi ministrul britanic al Apărării, Gavin Williamson.

Gavin Williamson a declarat în Camera Comunelor că nu a primit încă o „solicitare formală” pentru susţinere în cazul ieşirii ţării din Uniunea Europeană fără un acord post-Brexit.

Dar „noi vom avea 3.500 de militari puşi la dispoziţie – activi şi rezervişti – pentru a oferi susţinere oricărui departament guvernamental în orice situaţie de urgenţă”, a precizat Gavin Williamson, citat de publicaţia Evening Standard.

Potrivit experţilor, militarii probabil vor primi sarcini de securizare a frontierelor, în special în Canalul Mânecii, de a păzi obiective importante şi a de efectua transporturi speciale.

„Este o procedură de rutină ca Ministerul Apărării să elaboreze planuri de urgenţă. Dacă ni se va cere, vom fi pregătiţi să oferim asistenţă autorităţilor civile pentru o serie de sarcini. Este absolut corect ca Guvernul să se asigure că suntem pregătiţi şi că avem resursele necesare pentru orice scenariu asociat ieşirii din UE în martie” 2019, a explicat Gavin Williamson.

MediafaxCategorii:Externe

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.