Partidul Verde Ecologist va participa și la scrutinul parlamentar, și la cel local

Partidul Verde Ecologist din Moldova anunță că va participa la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, dar și la cele locale din vară. Într-o conferință de presă la IPN, secretarul general al formațiunii, Vitalie Marinuța, a declarat că, la parlamentare, partidul va avea candidați atât în circumscripția națională, cât și în cele uninominale. Jumătate dintre candidați vor fi femei, respectându-se și proporția de 30% de candidați tineri.

Vitalie Marinuța menționează că Partidul Verde Ecologist din Moldova pledează pentru forma parlamentară de guvernământ, întărirea ordinii de drept, apărarea suveranității naționale, asigurarea unui nivel decent de trai, promovarea principiilor democrației respectarea pluralismului și al separației puterilor în stat.

Potrivit secretarului general, în anul 2018 problemele de mediu au fost o prioritate pentru formațiune. Au fost organizate mai multe lecții pe teme de ecologie în școli și în universități. De asemenea, partidul a participat la diverse mese rotunde pe probleme de mediu la nivel național și internațional. Formațiunea a depus mai multe petiții la Guvern privind pericolul în care se află râul Nistru din cauza intenției Ucrainei de a construi șase noi hidrocentrale pe Nistru.

Pentru anul viitor, pe lângă participarea în alegeri, Partidul Verde Ecologist își propune să fie mai activ în spațiul public, să promoveze valorile ecologice și să stabilească parteneriate de colaborare cu partidele ecologiste din statele membre UE și din alte state. În vara 2019, va fi organizată o tabără de vară, unde să participe tineri atât din Moldova, cât și de peste hotare. Pentru anul viitor, formațiunea își mai propune stabilirea colaborărilor dintre reprezentanții Administrației Publice Locale din Moldova cu Administrațiile Locale din țările UE, care sunt conduse de reprezentanții partidelor ecologiste.

Prin intermediul partidelor ecologiste din țările Uniunii Europene, Partidul Verde Ecologist din Moldova își propune să înainteze un candidat din țară, care are și cetățenia unui stat membru al UE, la alegerile din mai 2019 pentru Parlamentul European. Vitalie Marinuța a lansat, în acest context, un apel către cetățenii Republicii Moldova aflați în Uniunea Europeană, care dețin și cetățenia statului european, și care împărtășesc valorile ecologiste. Dacă își doresc să candideze la alegerile pentru Parlamentul European, să se adreseze Partidului Verde Ecologist din Moldova pentru a primi asistență și pentru a se face demersurile necesare către partidele verzi din statele în care își au reședința, pentru a fi incluși pe listele de candidați.

Natalia Iațco, membră a formațiunii, a lansat un apel către toate femeile din Moldova să se alăture partidului pentru a schimba lucrurile în țară, atât economic și social, cât și în ceea ce privește situația ecologică.Categorii:Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.