Programul PARE 1+1: 54 de antreprenori vor primi granturi

Noi oportunităţi de afaceri pe meleagurile natale. După ce au petrecut mai mulţi ani peste hotare, peste 50 de migranţi vor beneficia de granturi pentru iniţierea sau dezvoltarea unei afaceri acasă. Beneficiarii programului PARE 1+1 au semnat ieri contracte în valoare de până la 250 mii de lei.

Foto: iacm.md

După absolvirea Facultăţii de Stomatologie, Irina a plecat la Moscova pentru a-şi continua studiile. Acolo a rămas şi să muncească. In urma cu un an, a revenit acasă şi împreună cu soţulei au iniţiat o afacere.

Graţie Programului Pare 1+1 a beneficiat de instruire, dar şi de un grant de 250 mii de lei, pentru a aparate radiologice performante.

Programul a fost o şansăşi pentru Diana care aproape opt ani a muncit cu soţulei la o fabrică de panouri solare din Italia. Reveniţi acasă, şi-au propus să construiască un depozit frigorific, care pe viitor va fi asigurat cu energie de la panouri solare.

Sunt doar doi dintre cei 54 beneficiari ai Programului de atragere a Remitențelor în Economie „PARE 1+1”, care au semnat astăzi contractele de finanțare. Dar rezultatele celor nouă ani de program sunt evidente.

Doar în acest an, peste 230 de migranți au adus servicii noi și locuri de muncă în localitățile lor.

Programul PARE 1+1 este implementat de Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi este finanţat din bugetul de stat şi suplinit din fondurile Uniunii Europene. Programul va fi extins până în 2021.

Reclame


Categorii:Economie

Etichete:,

1 răspuns

  1. Foarte bine acum este mai usor ca niciodata petnru a da start unei afaceri dupa ce guvernarea a creat atitea oportunitati pentru propria dezvoltare, cred ca in timpul apropiat si rezultatele acestui proiect vor fi sesizabile.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.