Noi oportunităţi de afaceri pe meleagurile natale. După ce au petrecut mai mulţi ani peste hotare, peste 50 de migranţi vor beneficia de granturi pentru iniţierea sau dezvoltarea unei afaceri acasă. Beneficiarii programului PARE 1+1 au semnat ieri contracte în valoare de până la 250 mii de lei.

Foto: iacm.md

După absolvirea Facultăţii de Stomatologie, Irina a plecat la Moscova pentru a-şi continua studiile. Acolo a rămas şi să muncească. In urma cu un an, a revenit acasă şi împreună cu soţulei au iniţiat o afacere.

Graţie Programului Pare 1+1 a beneficiat de instruire, dar şi de un grant de 250 mii de lei, pentru a aparate radiologice performante.

Programul a fost o şansăşi pentru Diana care aproape opt ani a muncit cu soţulei la o fabrică de panouri solare din Italia. Reveniţi acasă, şi-au propus să construiască un depozit frigorific, care pe viitor va fi asigurat cu energie de la panouri solare.

Sunt doar doi dintre cei 54 beneficiari ai Programului de atragere a Remitențelor în Economie „PARE 1+1”, care au semnat astăzi contractele de finanțare. Dar rezultatele celor nouă ani de program sunt evidente.

Doar în acest an, peste 230 de migranți au adus servicii noi și locuri de muncă în localitățile lor.

Programul PARE 1+1 este implementat de Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi este finanţat din bugetul de stat şi suplinit din fondurile Uniunii Europene. Programul va fi extins până în 2021.

Reclame