Numărul copiilor neglijați, în creștere

Numărul copiilor neglijaţi este în creştere. Motivele ar fi migraţia părinţilor, sărăcia sau problemele cu care se confruntă familiile în asigurarea educaţiei de calitate copiilor.

Foto: gagauzinfo.md

În acest sens, Direcţia municipală pentru protecţia drepturilor copilului a lansat campania de informare şi sensibilizare în scopul prevenirii şi combaterii neglijării copiilor. Acţiunea se va desfăşura timp de o lună, timp în care se va discuta mai mult despre mecanismele ce trebuie întreprinse pentru a preveni neglijarea, relatează trm.md.


„Vom avea întâlniri cu părinţii pentru a discuta acest subiect, vom merge în instituţiile de învăţământ unde vom distribui şi pliante, dar vom avea întâlniri cu copiii de diferite categorii de vârstă. Neglijarea are mai multe forme de manifestare şi fiecare din aceste forme sunt periculoase pentru că au impact nu numai asupra momentului când se produce, dar şi asupra formării psihologice a copilului”, a declarat Lucia Caciuc, şefa Direcţiei municipală pentru protecţia drepturilor copilului.

„Salut iniţiativa promovată de către Direcţia municipală pentru protecţia drepturilor copilului, ceea ce ţine de campania de informare şi sensibilizare a societăţii în scopul prevenirii şi combaterii neglijenţei copilului. Campania este binevenită şi poliţia îşi va aduce suportul necesar pentru informarea comunităţii la acest capitol”, a spus Alexei Grosu, reprezentant al Direcţiei municipale pentru protecţia drepturilor copilului.

Anul trecut, Centrul Naţional de Prevenire a Abuzului faţă de Copii a înregistrat aproape 290 de plângeri de neglijenţă în familie, dintre care peste 150 au fost confirmate. Potrivit municipalităţii, în ultimele două luni au fost depuse 120 de sesizări de abuz şi violenţă faţă de minori.

Reclame


Categorii:Societate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.