În R. Moldova a ajuns un nou lot de vaccin antigripal

În Republica Moldova a sosit un nou lot de vaccin antigripal în cantitate de 130 de mii de doze. Acesta reprezintă o donație oferită de către ,,The Task Force for Global Health”, care deja este distribuit instituțiilor medico-sanitare publice, pentru imunizarea împotriva gripei sezoniere a contingentelor profesionale și cu risc sporit de îmbolnăvire, transmite IPN.

Foto: moldpres.md

Vaccinul Influenza Vaccine (Split Virion) est administrat persoanelor cu risc sporit de îmbolnăvire, printre care bolnavii cu boli cronice, lucrătorii medicali, angajații din cadrul trupelor de carabinieri și grăniceri, Serviciului Situații Excepționale și Serviciului Vamal, personalul din instituțiile de asistență socială, copiii din internate etc.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale menționează că vaccinarea împotriva gripei sezoniere reduce riscul apariției formelor severe de boală, reduce numărul îmbolnăvirilor și previne complicațiile, spitalizările şi decesele cauzate de gripă.

Specialiștii atenționează că la apariția primelor simptome, cum ar fi febră, tuse, frisoane, secreții nazale, cefalee, dureri circulare sau musculare, astenie, persoana trebuie să contacteze medicul. Autotratamentul este contraidindicat. Medicamentele antigripale (antivirale) existente în stoc în instituțiile medicale se administrează doar la indicația medicului, conform protocoalelor clinice naționale.

Campania de imunizare împotriva gripei a început în luna octombrie curent, când Ministerul Sănătății a procurat și distribuit instituțiilor medico-sanitare publice 30 de mii de doze de vaccinuri antigripal. Vaccinul antigripal este oferit gratuit.

Potrivit datelor MSMPS, de la 1 octombrie până pe 16 decembrie, au fost înregistrate zece cazuri gripă, iar în municipiul Bălți, a fost înregistrat primul caz de deces asociat gripei, victima fiind o femeie de 54 de ani.Categorii:Actualitate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.