Papa Francisc le cere preoților pedofili să se predea

Apel fără precedent al Papei Francisc. Suveranul Pontif le cere preoţilor care au abuzat minori să se predea. Este cel mai clar mesaj de condamnare a unor astfel de fapte, rostit de la Vatican.

Papa Francisc. Foto: news.ro

Papa Francisc mai atrage atenţia că Biserica nu va mai ascunde vreodată astfel de fapte şi îi laudă pe cei care au ajutat la demascarea lor.

Numeroase scandaluri de pedofilie au zguduit Biserica Catolică din 2010 încoace. În cel mai recent caz, peste 300 de preoţi catolici din Statele Unite sunt acuzaţi că au abuzat, în ultimii 60 de ani, peste 1000 de copii.

Papa Francisc: Celor care au abuzat minori le spun asta: convertiţi-vă, predaţi-vă justiţiei umane şi pregătiţi-vă pentru justiţia divină. Dragi fraţi şi surori, să fie clar! În faţa acestor fapte abominabile, Biserica nu va precupeţi niciun efort pentru a face tot ce este necesar să îi aducă în faţa justiţiei pe cei care au comis astfel de infracţiuni. Nu putem nega că în trecut, din iresponsabilitate, neîncredere, lipsă de pregătire şi experienţă, multe cazuri nu au fost tratate cu seriozitatea şi promptitudinea cu care ar fi trebuit tratate. Acest lucru nu se va mai întâmpla vreodată. Aşa a ales şi a decis întreaga Biserică (Catolică, n.r.). Vreau să le mulţumesc din suflet acelor jurnalişti care, cu onestitate şi obiectivitate, au căutat să îi demaşte pe aceşti prădători şi să facă auzită vocea victimelor.

digi24.roCategorii:Externe

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.