S-au împlinit 24 ani de la crearea UTA Găgăuzia

La Comrat a fost sărbătorită duminică a 24-a aniversare a adoptării de către Parlamentul R. Moldova a legii „Cu privire la statutul juridic special al UTA Găgăuzia”. La eveniment au participat reprezentanţi ai misiunilor diplomatice, conducerea regiunii şi preşedintele Igor Dodon, care a promis că statutul special al autonomiei va rămâne neschimbat.

Foto: Dan Guțu / ipn.md

Președintele Igor Dodon, prezent la eveniment, a declarat că legea privind statutul juridic al Găgăuziei a fost un compromis pentru ca toți cetățenii ţării să trăiască în pace.

„Această lege a fost un compromis între Chișinău și Comrat. Noi, Chișinăul ne vom ţine de cuvânt pentru că voi ați păstrat cuvântul dat acum 24 de ani și am trăit împreună în pace timp de 24 de ani fără destabilizare”, a spus Dodon.

„Legea noastră trebuie să primească statut constituțional, numai în acest caz vom avea garanția că, prin schimbarea puterii în Republica Moldova, statutul nostru juridic special va rămâne neschimbat”, a menționat bașcanul UTA Găgăuzia, Irina Vlah.

Legea R. Moldova „Cu privire la statutul juridic special al Găgăuziei” a fost adoptată de Parlamentul R. Moldova în data de 23 decembrie 1994. Autonomia include 27 de localităţi, în care trăiesc circa 160 de mii de persoane.

Reclame


Categorii:Actualitate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.