Veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 613,2 milioane lei, fiind perfectate în total 11.501 declarații vamale.

Foto: customs.gov.md

La capitolul combaterea fraudelor vamale, pe parcursul săptămânii trecute, au fost relevate 107 încălcări ale legislației vamale. Cele mai frecvente încălcări se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul R. Moldova a autoturismelor cu numere de înmatriculare străine, încălcarea termenelor de tranzit sau de depunere a declarației vamale, nedeclararea sau declararea neautentică a mărfurilor de larg consum (articole vestimentare și de încălțăminte, piese auto de schimb, bijuterii, produse din tutun etc.). Totodată, în perioada vizată, au fost întocmite 47 de procese-verbale cu privire la contravenție şi aplicate amenzi în sumă de 123.621 de lei.

În aceeași perioadă, fluxul unităților de transport a constituit 89.098 de traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 20.884 și respectiv, 13.581 de traversări.

Reclame