BERD, interesat de dezvoltarea proiectului „Moldova IT Park”

Reprezentanţii Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) se declară interesați de proiectul de infrastructură fizică pentru primul parc IT – „Moldova IT Park” şi apreciază strategia Ministerului Economiei şi Infrastructurii în dezvoltarea sectorului de tehnologii informaţionale din R.Moldova.

Foto: mei.gov.md

Acest subiect a fost discutat în cadrul unei întrevederi a reprezentanţilor BERD cu ministrul Chiril Gaburici.

„În acest an a fost creat primul parc IT – „Moldova IT Park”, care, în prezent, înregistrează peste 300 companii IT, dintre care 87 de companii cu capital străin, 71 de companii nou create, 5900 de angajaţi, salarii între 23 mii şi 220 mii lei. Şi nu vrem să ne oprim aici”, a spus Chiril Gaburici, citat de Radio Chișinău.

Potrivit ministrului, în cadrul unui parteneriat public-privat, se planifică construirea a 50 mii metri pătraţi de infrastructură fizică pentru Parcul IT.

„Acest lucru va face Republica Moldova o destinaţie şi mai atractivă pentru afacerile IT, va înregistra în continuare interes sporit nu doar pe plan naţional, dar şi din partea investitorilor străini”, se spune într-un comunicat al Ministerului Economiei şi Infrastructurii.

Potrivit datelor ministerului, cifra de afaceri în domeniul IT a crescut cu câte 50% în anul 2016 si 2017, iar volumul exporturilor a crescut cu 68%.Categorii:Economie

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.