Schemă de contrabandă cu bijuterii din aur și argint, anihilată

Procurorii PCCOCS și serviciile specializate ale Vămii au anihilat o schemă de contrabandă cu bijuterii din aur și argint.

Foto: fb.com / Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale

Doi cetățeni ai Republicii Moldova, în vârstă de 48 și respectiv, 56 de ani, sunt învinuiți de contrabandă cu articole din metale prețioase, procurate din Turcia, în valoare de peste 5,3 milioane de lei.

Potrivit materialelor anchetei, unul dintre învinuiți era responsabil de transportarea bijuteriilor de contrabandă, iar celălalt le comercializa prin intermediul magazinelor specializate, deținute în mai multe localități din țară.

Bărbații au fost reținuți în urma unui flagrant realizat de procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, în comun cu subdiviziunile specializate ale Vămii, chiar în momentul transmiterii a 4 kg de bijuterii din aur și 2,4 kg de articole din argint.

Tot atunci, a fost surprinsă și transmiterea a 63.250 de lei – taxa pentru transportarea bunurilor de contrabandă.

Reținerea a avut loc pe o stradă din municipiul Chișinău, după ce, organele de anchetă au monitorizat întregul traseu al învinuiților, stabilit în cadrul documentărilor efectuate.

Imediat după reținerea bărbaților, au avut loc descinderi la domiciliul și sediul întreprinderii administrate de proprietarul magazinelor, unde au fost depistate, în total, 36,2 kg de articole confecționate din argint și 3,2 kg de bijuterii din aur, fără acte de proveniență. Tot în cadrul perchezițiilor au fost descoperiți și ridicați 420.000 de lei, despre care se presupune că ar proveni din activitatea infracțională deconspirată.

Loturile de bijuterii au fost ridicate și urmează a fi transmise spre expertiză. Conform primelor estimări, valoarea articolelor depistate se cifrează la peste 5,3 milioane de lei.

Bărbații au fost reținuți și plasați în arest preventiv pentru 30 de zile. Cercetările continuă în vederea identificării tuturor persoanelor implicate sau cu tangență la acest caz. În caz de condamnare, învinuiții riscă închisoare pe un termen de până la 10 ani.Categorii:Fără categorie, Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.