11 monede jubiliare și comemorative, puse în circulație de BNM

Banca Națională a Moldovei (BNM) a pus astăzi în circulație 11 monede jubiliare și comemorative noi. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial, informează Moldpres.

Astfel, seria „Aleea Clasicilor din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” din municipiul Chișinău” va fi completată cu două monede „Constantin Negruzzi”. La seria „Personalități” vor fi adăugate monedele „Ion Druță – 90 de ani de la naștere”, „George Meniuc – 100 de ani de la naștere” și „Mihail Berezovschi – 150 de ani de la naștere”. Moneda „Ada Zevin – 100 de ani de la naștere” va completa seria „Femei celebre”, iar moneda „Șoim dunărean” va fi adăugată la seria „Cartea Roșie a Republicii Moldova”.

BNM va mai pune în circulație monedele „Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Teodor Tiron” din Chișinău” și „Conacul familiei Ralli din satul Dolna, raionul Strășeni”.

Alte două monede vor fi dedicate marcării a 100 de ani de la nașterea lui Ivan Mocan și a 80 de ani de la nașterea lui Mihai Marinciuc.

Monedele jubiliare și comemorative vor fi comercializate prin intermediul BNM și băncilor licențiate. Acestea sunt acceptate ca mijloc de plată în economia națională, la valoarea lor nominală.

Hotărârea BNM intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial.

Reclame


Categorii:Economie

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.