33 de cazuri de gripă, înregistrate de la începutul sezonului rece

33 de cazuri de gripă au fost înregistrate, de la începutul sezonului rece, în R. Moldova, dintre care 23 doar în ultima săptămână.

Foto: ms.gov.md

Potrivit datelor Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică (ANSP), în prezent, în Republica Moldova situaţia epidemiologică prin gripă este la nivel scăzut. În săptămâna 17-23 decembrie, numărul cazurilor de infecţii respiratorii a scăzut în raioane. În această perioadă au fost raportate 8236 de cazuri noi de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare.

Probele preluate de la bolnavii de gripă au arătat prezenţa virusului A (H1N1) şi A (H3N2). Persoanele care au suferit de gripă nu au fost vaccinate împotriva gripei sezoniere. Acestea au fost spitalizate şi li s-a administrat tratament conform protocolului clinic.

Pentru evitarea îmbolnăvirii, epidemiologii recomandă cetăţenilor să nu recurgă la autotratament şi să se adreseze medicului la apariţia primelor simptome de gripă. Să evite contactul bolnavilor cu femeile gravide, persoanele imuno-compromise, bolnavii cu afecţiuni cardiovasculare, afecţiuni cronice ale aparatului respirator, diabet zaharat şi obezitate.

De asemenea, medicii îndeamnă populaţia şi personalul medical să folosească măşti de protecţie când asistă şi îngrijesc bolnavii. Spălatul pe mâini cu apă şi săpun, acoperirea gurii şi a nasului cu şerveţele de unică folosinţă în timpul tusei şi strănutului, evitarea locurilor aglomerate sunt alte recomandări ale medicilor, transmite Moldpres.

Reclame


Categorii:Societate

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.