Activele lui Platon vor fi scoase la vânzare

Activele omului de afaceri Veaceslav Platon, condamnat în Moldova la 25 de ani de închisoare, vor fi scoase la vânzare, conform părţii motivate a hotărârii Curţii Supreme de Justiţie.

Vlad Filat și Veaceslav Platon. Foto: ziarelive.ro

Potrivit Infotag, la licitaţie au fost scoase câte loturi de active. Printre acestea se numără 63,89% din pachetul de acţiuni ale Moldindconbank, 83,12% din acţiunile „Asito”, 87,27% din acţiunile „Alliance Insurance Group”, 70 de terenuri în Chişinău şi în raioanele din Moldova. De asemenea, vor fi vândute firmele de brokeraj „Asito Broker” SA şi „Broking-VM”. Vor fi confiscaţi banii de pe conturile lui Platon şi ale companiilor care îi aparţin. În favoarea statului vor ajunge şi mijloacele de pe conturile companiilor „Factoring International” SRL, „BN-Proalim” SRL, „Kotvinvest” SRL, „Stock-Trading” SRL, „Total International” SRL, „Inamstro” и 3,67 mil. lei pe conturile companiilor „Moldasig” de la Agroindbank.

Curtea Supremă de Justiţie a evaluat valoarea totală a activelor lui Veaceslav Platon la 869,22 mil. lei.

Banii obţinuţi vor fi direcţionaţi spre compensarea prejudiciului adus de Platon în timpul escrocheriei cu Banca de Economii.

Platon a fost arestat pe 25 iulie 2016 la Kiev şi extrădat autorităţilor Moldovei pe 29 august. El a fost acuzat de delapidare de fonduri de la Banca de Economii în sumă de 800 mil. lei, fiind condamnat pentru aceasta la 18 ani de închisoare. În decembrie 2017, Platon a mai primit 12 ani de detenţie pentru implicare în delapidarea activelor de la trei companii de asigurări în sumă de 205 mil. lei. La acest dosar a mai fost adăugată o cauză penală în care Platon este acuzat că a încercat să corupă ofiţerii care îl păzeau în penitenciar. În decembrie 2018, Curtea de Apel Chişinău l-a condamnat pe omul de afaceri la 25 de ani privaţiune de libertate pentru toate cele trei cauze penale.Categorii:Economie

Etichete:,

2 răspunsuri

  1. TV-8 tot va fi scos?

    Apreciază

  2. Așa și trebuie, sa făcut bogat pe banii poporului, acum lasă să întoarcă totul înapoi! Și de pe Filat tot trebuie de scos banii!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.