Candu: După alegeri, lucrurile vor reveni la pragmatism în relația cu UE

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, consideră că după alegerile parlamentare din 2019 în R. Moldova, dar și după alegerile din Parlamentul European, relația cu UE va reveni la pragmatismul necesar al beneficiilor reciproce. Potrivit lui, pe alocuri relația cu UE în 2018 nu a fost bazată pe pragmatism, dar pe emoții politice, transmite IPN.

Andrian Candu. Foto: Philippe Buissin / EP / infoeuropa.md

Șeful legislativului spune că integrarea europeană rămâne prioritatea numărul unu a R. Moldova și că doar acest model de dezvoltare este fiabil pentru țară.

„Cu regret, uneori, relația cu UE, mai ales în 2018, nu a fost bazată pe pragmatism, dar pe emoții politice, reacții politice și afiliere politică”, a spus Andrian Candu la emisiunea „Fabrika” de la postul de televiziune Publika TV.

Potrivit lui, în Parlamentul European există o majoritate deținută de Partidul Popular European, care a avut drept partener în Republica Moldova pe Partidul Liberal Democrat, aflat mai mulți ani la guvernare.

„Atunci susținerea era alta, toleranța era alta, se tolerau foarte multe greșeli, inclusiv. În momentul în care nu mai există la putere un exponent al Partidului Popular European, lucrurile au deraiat din punctul de vedere al relației de afinitate politică”, este de părere șeful legislativului.

Președintele Parlamentului s-a referit și la securitatea informațională, menționând că R. Moldova este atacată cibernetic aproape în fiecare zi. De aceea este necesară o strategie de securitate informațională prin care să fie creată o platformă specială și capacitățile instituționale necesare pentru a ține piept provocărilor cibernetice.

„În ziua precedentelor alegeri, noi am fost atacați de 754 de mii de ori asupra sistemelor noastre: serverele Parlamentului, Guvernului. Întotdeauna suntem atacați și trebuie să creăm apărare cibernetică”, a menționat șeful legislativului.

Referindu-se la următoarele alegeri parlamentare, Andrian Candu susține că este candidat doar pe lista de partid a PDM și nu va pretinde la nicio circumscripție uninominală.Categorii:Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.