Partidul lui Leancă spune PAS la parlamentare

Partidul Popular European condus de Iurie Leancă, viceprim-ministru pentru Integrare Europeană, nu va participa la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. Decizia a fost luată la şedinţa extinsă a Consiliului Naţional al PPEM.

Foto: fb.com/IurieLeancaUE

„Membrii partidului au examinat evoluţia situaţiei social-politice din Republica Moldova, menţionând polarizarea preferinţelor electoratului din ţară pe extremele de stânga, dreapta şi centrul eşichierului politic. Totodată, a fost subliniată creşterea ponderii susţinătorilor vectorului pro-rusesc de dezvoltare a statului şi pericolul revenirii la putere a unor forţe politice revanşarde şi anti-europene”, se spune în comunicat.

„În situaţia dată, o fragmentare excesivă a segmentului de centru-dreapta ar putea facilita procesul câştigării alegerilor de către Partidul Socialiştilor, fapt care ar însemna blocarea pe o perioadă nedeterminată a parcursului european al Republicii Moldova şi a reformelor demarate de guvernele anterioare”, se mai arată în declaraţie.

Astfel, PPEM nu va participa la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 în calitate de concurent electoral cu liste sau candidaţi proprii, dar susţine că va sprijini „candidaţii din circumscripţii electorale care împărtăşesc aceleaşi valori pro-europene”.

PPEM anunţă că, în perioada următoare, partidul îşi va consolida forţele şi se va pregăti pentru alegerile locale din anul viitor.Categorii:Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.