Parlamentul lui Candu și-a numărat bobocii

Președintele Parlamentului Andrian Candu a prezentat bilanțul activității Parlamentului de legislatura a XX-a în perioada anilor 2015-2018, în cadrul unei conferințe de presă.

Foto: fb.com/ParliamentRM

Speakerul a punctat principalele reforme implementate cu sprijinul Parlamentului. Este vorba despre reforma Procuraturii, a sistemului electoral, a sectorului financiar-bancar, îmbunătățirea climatului investițional și a mediului de afaceri, reforma regulatorie și a raportărilor financiare, adoptarea pachetului de integritate și combaterea corupției.

Președintele Parlamentului s-a referit și la relațiile externe dezvoltate în cei patru ani de mandat. Andrian Candu a menționat dezvoltarea unui parteneriat fără precedent cu Statele Unite ale Americii și promovarea a două rezoluții în susținerea Republicii Moldova în Congresul și Senatul SUA. Diplomația parlamentară s-a concretizat și printr-un parteneriat puternic între Republica Moldova, Ucraina și Georgia.

Actuala legislatură a Parlamentului a abordat sistemic controlul parlamentar. În premieră, Parlamentul a adoptat metodologia și a început să implementeze analiza ex-ante și evaluarea ex-post a legilor adoptate.

Totodată, în cei patru ani de activitate, Legislativul a manifestat o deschidere fără precedent, fiind organizate un număr record de audieri și consultări în comisii, desfășurând numeroase campanii de informare și colaborând cu societatea civilă în îmbunătățirea legislației.Categorii:Politică

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.