Marian Lupu, fost președinte al PDM, nu va candida la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 nici pe lista națională, nici în circumscripțiile uninominale.

Marian Lupu, dus pe gânduri… Foto: Igor Vrabie / agora.md

Dispariția lui Lupu din listele electorale ale PDM este „o surpriză previzibilă”, a afirmat comentatorul politic Petru Bogatu în emisiunea „Cronica lui Bogatu” de la Prime.

„Părerea mea este că, indiferent de calculele PDM în privința fostului său președinte, Marian  Lupu nu s-a putut adapta la noul curs al partidului. PDM creează impresia că vrea să împace societatea, să evite asperitățile și să se plaseze undeva în centrul spectrului politic. Lupu însă rămânea o voce a națiunii civice și a moldovenismului peste măsură de sforăitor, ceea ce îl punea în situația de străin acasă”, a opinat Bogatu.

Potrivit comentatorului politic, lista pe care a prezentat-o PDM dovedește că partidul va avea un grup parlamentar mai omogen decât cel actual. „Au dispărut elementele radicale de stânga sau stataliștii peste măsură de înverșunați. Pe de altă parte, pe listă au ajuns persoane remarcate, pesemne, pe de o parte, pentru profesionalismul lor, pe de alta – pentru fidelitatea demonstrată față de partid: Cristina Lesnic, Silvia Radu, Vladimir Cebotari și alții. Aceștia ar putea reprezenta noua generație a democraților”, consideră Petru Bogatu.

Reclame