Liberalii au decis: vor participa la parlamentare alături de organizații unioniste

Consiliul Republican al Partidului Liberal, întrunit în data de 28 decembrie, a decis participarea PL în alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. Totodată, ca urmare a apelului de consolidare a tuturor unioniștilor, într-un front comun în jurul PL, lansat de președintele formațiunii, Dorin Chirtoacă, mai multe organizații unioniste, printre care ODIP și Sfatul Țării – 2 vor susține și vor participa împreună cu PL în alegeri, transmite IPN.

Dorin Chirtoacă. Foto: pl.md

Într-o postare pe pagina de Facebook a PL se menţionează Dorin Chirtoacă a purtat discuții cu liderii Partidului Naţional Liberal, Partidului Liberal Reformator, Partidului Verde Ecologist, Partidului Democrația Acasă, precum și ai organizațiilor unioniste BUN. Prin urmare, Partidul Liberal își manifestă deschiderea și mizează pe unificarea curentului unionist „pentru că doar împreună poate fi valorificat votul unionist și se poate izbândi în aceste alegeri”.

Anterior, PL a purtat negocieri cu Blocul electoral ACUM DA PAS, însă acestea au eșuat. Liderul PL, Dorin Chirtoacă, a acuzat blocul ACUM că a exclus Partidul Liberal din bloc înainte de a-l primi. Blocul fiind astfel „demascat prin încălcarea propriilor reguli, nerespectarea meritocrației, distrugerea unității opoziției și torpilarea eforturilor de debarcare a regimului Plahotniuc-Dodon”.Categorii:Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.