Veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit, în perioada 24-30 decembrie, 399,8 milioane de lei, fiind perfectate în total 8.773 de declarații vamale.

Foto: customs.gov.md

La capitolul combaterea fraudelor vamale, pe parcursul săptămânii trecute, au fost relevate 139 de încălcări ale legislației vamale. Cele mai frecvente încălcări se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul R. Moldova a autoturismelor cu numere de înmatriculare străine, încălcarea termenelor de tranzit sau de depunere a declarației vamale, nedeclararea sau declararea neautentică a mărfurilor de larg consum (articole vestimentare, dispozitive electronice, piese auto uzate, produse din tutun etc.). Totodată, în perioada vizată, au fost întocmite 51 de procese-verbale cu privire la contravenție şi aplicate amenzi în sumă de 81.574 de lei.

În aceeași perioadă, fluxul unităților de transport a constituit 82.610 de traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 18.252 și respectiv, 11.254 de traversări.

Reclame