Dodon, mesaj de Revelion

Igor Dodon

Stimați concetățeni,

Iată că a mai trecut un an din istoria țării, dar și din biografia fiecăruia dintre noi. A fost un an care ne-a marcat și a lăsat amprenta în sufletul nostru. Unii, își vor aminti de anul 2018 cu emoții de bucurie, alții, probabil, cu tristețe, din cauza dezamăgirilor sau a pierderilor pe care le-au avut. Tot în 2018 se încheie și o perioadă grea din politica Republicii Moldova, care a durat tocmai nouă ani, o perioadă plină de conflicte și lupte crâncene între partidele de la conducere. Cu părere de rău, în acești ani, multă lume a părăsit Moldova definitiv, ca reacție în ceea ce s-a întâmplat în politica de vârf, în economie, în viața socială. Eu, personal, ca președinte al țării m-am preocupat de problemele oamenilor, am pregătit terenul pentru schimbare și pentru vremuri mai bune.

Dragii mei,

clădirea Președinției în fața căreia transmit acest mesaj de Revelion, este un simbol important al statalității noastre și mă bucur că, după nouă ani de la distrugerea clădirii, am reușit să o reparăm fără a cheltui bani din bugetul statului. În 2019 și în anii care vin sunt multe alte lucruri de reparat în această țară. Avem de reparat clădiri și instituții, infrastructura de la sate și din orașe, fabrici și uzine, avem de reparat țara însăși și avem de reînsănătoșit spiritul oamenilor din Moldova. Vreau să vă asigur că, în pofida oricăror greutăți și nedreptăți, Moldova are viitor.

Stimați concetățeni,

În anul care vine, în 2019, vom demonstra că avem suficiente forțe, patriotism și energie, pentru a realiza schimbările în bine în țara noastră. Fiecare la locul lui, în activitatea profesională, în familie, în educație, poate să schimbe în bine lumea din jur, să o facă mai dreaptă, iat împreună vom îmbunătăți situația atât în Moldova, cât și în soarta noastră comună. Sunt sigur că anul 2019 va fi un an al schimbărilor în bine pentru noi toți. Vă reamintesc că, în august 2019, noi împreună vom sărbători o zi istorică importantă – 75 de ani de la eliberarea Moldovei de cotropitorii fasciști. Este o zi a păcii și bucuriei, dar, în același timp, o zi a durerii și memoriei eterne. Fie ca, în noul an, să devenim mai înțelepți și mai toleranți unii în raport cu alții, iar credința noastră într-un viitor mai bun să ne inspire gândurile și faptele.

Stimați compatrioți,

anul 2018 l-am declarat An al Domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt pentru a consolida statalitatea și patriotismul moldovenesc. 2019 va fi Anul Familiei pentru a susține copiii, tinerii părinți, pentru a evita colapsul demografic al țării noastre. Anul 2019 trebuie să fie un an al schimbărilor spre bine în toate domeniile și în toate privințele, și în cariera profesională a Dvs., și în viața personală, și în dezvoltarea socială, economică și politică a țării.
Vă doresc ca în noul an speranțele să devină realitate, să aveți parte de cele mai fericite momente alături de cei dragi, de copii, părinți, prieteni. Să intrăm cu încredere și cu Doamne ajută în anul 2019.

La Mulți Ani!Categorii:Actualitate, Fără categorie

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.