Fiscul a acumulat în 2018 venituri mai mari decât în 2017

Veniturile acumulate de Serviciul Fiscal de Stat la Bugetul Public Naţional (BPN) în 12 luni ale anului curent au crescut, comparativ cu perioada similară a anului 2017, cu 12,8%.

Foto: observatorulph.ro

Astfel, în perioada de referinţă au fost înregistrate încasări în sumă de 36,9 miliarde lei ceea ce a constituit o creştere cu 4,2 miliarde lei comparativ cu 12 luni ale anului precedent.

Respectiv, la cele patru componente ale Bugetului Public Naţional, au fost înregistrate următoarele rezultate:

La Bugetul de stat, pe parcursul celor 12 luni ale anului curent au fost încasate 16,5 miliarde lei, ceea ce constituie cu 2,2 miliarde lei mai mult comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2017, sau o creştere de 15,1%.

La Bugetele locale s-au înregistrat încasări de 3,8 miliarde lei, ceea ce reprezintă cu 330,4 milioane lei mai mult comparativ cu perioada similară a anului precedent, sau cu 9,6%.

La Bugetul asigurărilor sociale de stat, în perioada menţionată, au fost încasate 12,6 miliarde lei, ceea ce constituie cu 1,2 miliarde lei mai mult comparativ cu perioada similară a anului precedent, sau o creştere de 10,6%.

La Fondurile asigurărilor obligatorii de asistenţă medicală s-au acumulat circa 4 miliarde lei, cifră ce constituie cu 485,5 milioane lei mai mult în comparaţie cu 12 luni ale anului trecut 13,7%.

Reclame


Categorii:Economie

Etichete:, ,

2 răspunsuri

  1. Este evident ca suma va fi in crestere dupa ce au fost implimentate reforme si proiecte pentru a diminua coruptia ce a fost dezvoltata de guvernul corupt PLDM din care si Maia face parte!

    Apreciază

  2. Si voi vreati sa-i readuceti pe fostii pldm-isti la putere prin blocul ACUM care in timpul cand aceasta institutie li se subordona aducea venituri mult mai mici ca in prezent, deoarece restul banilor mergeau la sediul PLDM si ie imparteau prin plicuri la alt de Maia Sandu, Terguta sau Maria Ciobanu? Cand veti prinde la minte in mama dracului?

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.