VIDEO. Arsenal de arme, descoperit în casa unor tineri din Cimișlia suspectați de furt

Doi tineri, de 22 și 24 de ani, originari din raionul Cimişlia, au fost reţinuţi de poliţiştii Inspectoratului Râşcani din cadrul Direcţiei de Poliţie municipiului Chişinău, suspectaţi de furt din apartament.

politiacapitalei.md

Incidentul a avut loc în luna octombrie 2018, poliţiştii fiind alertaţi de victimă în vârstă de 47 de ani, comunicând că din apartament i-au fost furate bunurile materiale. La faţa locului proprietara le-a comunicat poliţiştilor că din apartament i-au fost sustrase bijuteriile din aur şi bani. Cauzându-i un prejudiciu în sumă de 200.000 de lei.

În acest context a fost dispusă iniţierea unei cauze penale pentru furt. Conform legislaţiei în vigoare prevede amendă în mărime de la 32.500 la 67.500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.

Astfel, în data de 3 ianuarie a.c., poliţiştii au efectuat o percheziţie autorizată la domiciliul acestora în raionul Cimişlia. În urma percheziţiei, forţele de ordine au depistat 50 cartușe pentru arma Karabin, 213 cartușe de vânătoare la calibru diferit, 40 cartușe, 1 armă cu amortizator confecţionată artizanal, 5 arme de vânătoare şi alte obiecte predestinate braconajului, deţinute ilegal.

Întrebaţi despre proveniența bunurilor, tinerii se încurcau în declarații, spunând că le au de la o persoană care a decedat. Este de menţionat că, anterior, tinerii au fost judecaţi pentru huliganism şi braconaj.

Armele și munițiile au fost ridicate pentru a fi supuse expertizei balistice, iar cercetările continuă pentru stabilirea împrejurărilor în care deţinătorii au ajuns în posesia acestora.

În context, Poliția Capitalei amintește că persoana care predă de bună voie arma de foc sau muniţiile pe care le deţine, fără autorizaţia corespunzătoare, este liberată de răspunderea penală.Categorii:Societate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.