O grupare criminală specializată în furturi de pe carduri bancare a fost destructurată în urma unei operațiuni comune a ofițerilor Direcției Investigare a Fraudelor a Inspectoratul Național de Investigații, Direcției de Poliției a municipiului Chișinău și procurorii Oficiului Central al Procuraturii municipiului Chișinău.

Foto: ziare.com

Sâmbătă, 5 ianuarie, au fost efectuate mai multe percheziții la domiciliile suspecților și au fost depistate carduri „în alb”, carduri de la diferite bănci, 448,7 mii de lei, 10 mii de dolari SUA, 5 mii de euro, dar și tehnică specială.
Totodată au fost reținuți trei tineri cu vârste cuprinse între 26 și 31 de ani, care activează și au studii în domeniul tehnologiilor informaționale.

Potrivit informațiilor anchetei, unul dintre ei a fost anterior în vizorul autorităților competente din Budapesta pentru furturi din bancomate.
Grupul criminal are tangențe cu o altă grupare, destructurată în octombrie 2018 și care era specializată în furturi de pe carduri bancare,prin diverse metode.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții risca până la 8 ani de închisoare.

Reclame