Mulți moldoveni vin în România să sărbătorească Crăciunul pe stil vechi

Mulţi cetăţeni moldoveni vin în România pentru a petrece Crăciunul pe stil vechi. Traficul prin punctele de trecere a frontierei de la Stânca şi Rădăuţi Prut din judeţul Botoşani a înregistrat o creştere semnificativă în ultimele zile, notează Radio Chișinău.

customs.gov.md

Practic, în doar 36 de ore, numărul persoanelor care au intrat în România prin cele două puncte de trecere s-a dublat, faţă de perioada similară de luna trecută, relatează Radio România Actualități.

Pentru a face faţă valului de cetăţeni moldoveni care vin să petreacă sărbătorile în România, a fost suplimentat numărul de poliţişti de frontieră. Pregătiri în toi pentru Crăciunul pe stil vechi şi la Vaslui, unde sunt câteva sate care păstrează vie această tradiţie.

Cetăţenii moldoveni care şi-au făcut un obicei din a-şi petrece sărbătorile în România au mărit simţitor traficul în Vama Albiţa.

Poliţia de Frontieră a anunţat faptul că măsurile aplicate în punctele vamale în perioada sărbătorilor de iarnă vor fi menţinute şi în primele zile din 2019, căci cu prilejul sărbătorilor pe stil vechi, cel puţin prin vămile de la graniţa cu Republica Moldova se estimează un număr crescut de persoane, care va intra în România.

De la Crăciun până acum – au anunţat reprezentanţii instituţiei – prin Vama Albiţa, de pildă, au trecut 122 de mii de persoane. Pentru a asigura fluidizarea traficului, va fi suplimentat numărul de poliţişti şi se va folosi la maxim capacitatea punctelor de trecere a frontierei.

Trebuie spus că cetăţenii moldoveni obişnuiesc de câţiva ani să-şi petreacă Crăciunul pe rit vechi, sărbătorit pe 7 ianuarie, în staţiunile din România.Categorii:Societate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.