Principala realizare a Cancelariei de Stat în 2018

Cancelaria de Stat a elaborat un clasament al celor mai importante zece realizări ale instituţiei din anul 2018, prima pe listă fiind trecută elaborarea Strategiei Naţionale de Dezvoltare „Moldova 2030”, transmite IPN.

t4franquicias.com

În 2018, au fost aprobate 1286 de proiecte de hotărâri şi 157 de dispoziţii ale Guvernului în cadrul a 46 de şedinţe de Guvern organizate, se arată într-un comunicat de presă al Cancelariei de Stat. De asemenea, au fost luate măsuri pentru operaţionalizarea noilor procese de promovare a proiectelor de acte normative şi au fost organizate 18 şedinţe ale secretarilor generali de stat.

Potrivit Cancelariei de Stat, că s-a reuşit fortificarea mecanismului de evaluare a impactului de reglementare a activităţii de întreprinzător, 90% din iniţiative cu impact asupra mediului de afaceri fiind consultate cu reprezentanţii sectorului. A fost creat un nou mecanism pentru armonizarea legislativă. Astfel, pentru 106 proiecte de acte normative naţionale a fost evaluat gradul de conformitate cu legislaţia UE, asigurând transpunerea a 135 de acte europene.

Pe parcursul anului, s-au organizat 33 de şedinţe a organelor consultative ale Guvernului. Aproximativ 170 de mii de acte au fost supuse controlului administrativ de către administraţia publică locală. A fost pus în aplicare Registrul de stat al actelor locale. În acest sens, fiind conectate şi instruite 944 de autorităţi publice locale.

Cancelaria de Sta a operaţionalizat Oficiul pentru Coordonarea Programelor de Cooperare Transfrontalieră şi Transnaţională şi instituţionalizat Biroului executiv pentru securitatea circulaţiei rutiere.

În ceea ce priveşte relaţiile cu diaspora, au fost implementate mai multe programe, proiecte, şi organizate evenimente, precum: Mărţişor de acasă, DOR 2018, Diaspora Engagement Hub, Congresul Diasporei, instruiri pentru diasporă în domeniul antreprenorialului şi pentru autorităţi publice în domeniul diasporei.

Nu în cele din urmă, Cancelaria de Stat menţionează că a fost consolidat parteneriatul cu societatea civilă pe platforma Consiliului Naţional pentru Participare şi au fost organizate instruiri pentru 925 de funcţionari publici, inclusiv 179 în afara ţării: India, Japonia, China, Singapore.

Reclame


Categorii:Economie

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.