Creștinii ortodocși de stil vechi sărbătoresc Crăciunul

Creştinii ortodocşi de stil vechi sărbătoresc astăzi, 7 ianuarie, Crăciunul. În această zi, oamenii primesc cete de colindători care vestesc Naşterea Domnului.

Foto: Nicu Stamatin / ipn.md

De Crăciun, credincioşii merg la biserică, apoi familiile se reunesc la masa de sărbătoare. Potrivit tradiţiei, copiii şi tinerii colindă pe la casele rudelor şi prietenilor pentru a aduce vestea cea bună a Naşterii Pruncului Sfânt.

Pregătirile pentru Naşterea Domnului încep din timp, astfel încât, în prima zi de Crăciun, creştinii să se poată bucura de sărbătoare. În ajunul Crăciunului, gospodarii sacrifică porcul, iar femeile pregătesc bucate alese. Masa de Crăciun include bucate specifice cum ar fi piftia, sărmăluţe în foi de viţă de vie sau varză şi produse din carne.

Crăciunul este sărbătorit pe 7 ianuarie de Biserica Ortodoxă a Ierusalimului, Biserica Ortodoxă Rusă, Biserica Ortodoxă Sârbă, Biserica Ortodoxă Georgiană, Biserica Ortodoxă Ucraineană şi calendariştii vechi greci, care continuă să se ghideze de Calendarul Iulian pentru datele fixe.Categorii:Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.