Serviciul 112: Apelurile false se pedepsesc cu amendă

Un apel fals sau non-urgent poate costa viaţa unui om. Serviciul Unic de Urgenţă 112 a dat start campaniei de prevenire a apelurile abuzive. Mai multe spoturi video au fost lansate pentru a-i sensibiliza pe cei care solicită telefonic ambulanţa, poliţia sau pompierii, deşi intervenţia acestora nu este necesară.

Foto: moldpres.md

Tocmai din cauza acestor presupuse urgenţe, în situaţiile cu adevărat tragice operatorul de la 112 le spune celor care au nevoie de ajutor că: Nu avem nimic, căutăm resurse.

Pompierii, medicii şi poliţiştii au un singur mesaj către cei care apelează în cazurile non-urgente sau, şi mai rău, în glumă la 112.

Din numărul total de apeluri non-urgente, în majoritatea cazurilor cei care formează numărul 112 sunt copiii. Un apel în glumă sau non urgent înseamnă un operator ocupat, precum şi resurse alocate în cazuri care se dovedesc nejustificate. Trebuie să apelăm la 112 în cazuri de accidente, incendii, explozii, cutremure, prăbuşirea clădirilor, fenomene meteo periculoase, agresiune fizică, furt sau alte situaţii periculoase.Categorii:Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.