Un chișinăuian de 38 ani a fost reținut de oamenii legii pentru comiterea mai multor furturi din instituțiile de învățământ și spitale. Anterior, individul s-a dovedit a fi judecat pentru infracțiuni similare.

politiacapitalei.md

Potrivit informaţiilor constatate de polițiști, bănuitul a comis cel puțin 11 furturi pe parcursul lunilor octombrie-decmbrie, din sectorul Botanica al capitalei. În cadrul audierilor, individul și-a recunoscut vinovăția, comunicând forțelor de ordine că pătrundea în birourile de serviciu prin acces liber și profitând de faptul că victimele lăsau bunurile personale la vedere și le sustrăgea. Astfel, prin acțiunile sale a cauzat un prejudiciu părților vătămate în sumă de circa 43.000 de lei.

Suspectul a fost reținut pe un termen de 72 de ore în Izolatorul Direcției de Poliție Chișinău. În prezent, acesta este cercetat pentru furt, care, conform legislației în vigoare, se pedepsește cu amendă în mărime de la 32.500 la 67.500 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 ore, sau închisoare de până la patru ani.

Reclame