VIDEO. Mii de oameni în fața CEC cer înregistrarea Partidului ȘOR în campania pentru parlamentare

Aproximativ 2.000 de persoane, membri și simpatizanți ai Partidului Politic ȘOR protestează în fața sediului Comisiei Electorale Centrale (CEC) împotriva impedimentelor puse de membrii acestei instituții la înregistrarea formațiunii în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 24 februarie.

Manifestanții s-au adunat în fața CEC cerând să fie înregistrată lista de candidați pentru circumscripția națională din partea Partidului ȘOR.

Oamenii au scandat „Victorie!” și și-au exprimat vocal susținerea pentru Partidul ȘOR și lista de candidați ai acestuia.

Liderii formațiunii au ieșit în fața cetățenilor, menționând că formațiunii i se impun din nou impedimente, la fel cum s-a procedat și în campaniile electorale anterioare.

Președintele Partidului, Ilan Șor și vicepreședintele acestuia, Marina Tauber, au amintit de faptul că la alegerile prezidențiale a fost scoasă din cursa electorală candidata formațiunii, Inna Popenco, iar la alegerile noi din Chișinău – Reghina Apostolova.

„Iarăși trebuie să ne apărăm drepturile. Nu este prima data când drepturile noastre au fost încălcate de această organizație. Lista noastră a fost respinsă din motive inventate și neclare. Vrem astăzi să întrebăm CEC, în speranța că lista noastră va fi înregistrată”, a declarat Marina Tauber, menționând că Partidul ȘOR este susținut de numeroși parteneri politici de peste hotare.

Ilan Șor a menționat că viitorul Parlament, din care va face parte Partidul ȘOR, va fi cu totul deosebit față de cele precedente. „Oamenii așteaptă un Parlament care va rezolva problemele foarte repede, așa cum cer oamenii. Parlamentul nu va mai explica de ce nu poate rezolva problemele, dar o va face. Victorie!”.

Amintim că CEC a refuzat săptămâna trecută să înregistreze lista Partidului Politic ȘOR pe circumscripția uninominală. Formațiunea a calificat decizia drept una politică și nefondată.

Cu toate acestea, Partidul ȘOR susține că va depune toate eforturile și demersurile necesare pentru a fi înregistrat în campania electorală. „Vom îndeplini toate cerințele, inclusiv pe cele suplimentare, inventate de membrii CEC, astfel încât să nu mai existe nici cel mai mic motiv pentru a ne fi refuzată înregistrarea. Obligatoriu, în pofida tuturor încercărilor neprietenilor noștri, vom participa în cursa electorală din 2019 și vom învinge!”, a dat asigurări Partidul ȘOR, menționând că este susținut de popor și că vrea să implementeze în practică programul săi de dezvoltare a Republicii Moldova.



Categorii:Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.