Anul trecut a fost unul important pentru viaţa literară din Republica Moldova: au apărut peste 100 de cărţi originale şi numeroase traduceri. Scriitorii au participat la numeroase evenimente naţionale şi internaţionale, festivaluri de poezie, lansări de carte, întâlniri cu cititorii.

Foto: ipn.md

Cele mai importante proiecte vor avea continuitate în noul an, 2019, afirmă Arcadie Suceveanu, preşedintele Uniunii Scriitorilor din Moldova, potrivit trm.md.

Arcadie Suceveanu: „În primul rând,mă gândesc la cele două mari proiecte susţinute financiar de MECC, e vorba de editarea cărţii naţionale, un amplu program graţie căruia se tipăresc, în special, cărţile scriitorilor contemporani care ajung în bibliotecile publice şi al doilea un proiect al uniunilor de creaţie, proiecte culturale ce includ simpozioane, festivaluri, lansări. În 2019 vom continua editarea «Revistei literare», vom susţine festivalul internaţional «Primăvara europeană a poeţilor» care va ajunge în luna mai la a opta ediţie, vor veni scriitori şi traducători interesaţi de procesul nostru literar”.

Reclame