Experții Băncii Mondiale estimează că în 2018 R. Moldova a avut o creștere economică de 4,8%

Experţii Băncii Mondiale au devenit mai optimişti privind creşterea economică a Republicii Moldova. Aceştia au revizuit prognozele anterioare şi estimează o îmbunătăţire a rezultatelor economice din 2018, cu un punct procentual mai mult decât anunţaseră anterior. Experţii economici basarabeni spun că aceste cifre nu sunt un motiv de bucurie. Pentru 2019 se anunţă o creştere nesemnificativă a economiei Republicii Moldova.

Foto: cugetliber.ro

După ce în iunie au anunţat o creştere economică de 3,8% pentru anul 2018, experţii Băncii Mondiale au făcut din nou calcule şi estimează o sporire a rezultatelor economice de 4,8 la sută pentru Republica Moldova.

Tot experţii Băncii Mondiale prognozează o scădere treptată a economiei Republicii Moldova în următorii 3 ani, ajungând la 3,2 la sută în 2021.

Economia Republicii Moldova ar trebui să crească, cel puţin de două ori, pentru ca şi nivelul de trai al cetăţenilor să crească. Un motiv al stagnării este şi implementarea ineficientă a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

Banca Mondială estimează că în Europa şi Asia Centrală, regiune din care face parte şi Republica Moldova, economia a încetinit la 3,1 la sută în 2018, de la 4% în 2017, din cauza tensiunilor comerciale şi a scăderii comerţului internaţional.

tvrmoldova.mdCategorii:Economie

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.