Maia Sandu pregătește societatea de posibile proteste antiguvernamentale

În situația în care guvernarea va comite ilegalități crase, președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, care este și prima pe lista electorală a blocului ACUM DA PAS, susține că s-ar putea să se ajungă la proteste.

Maia Sandu. Captură video: privesc.eu

Politiciana a spus că drept motive pentru ieșirea în stradă ar putea servi neînregistrarea în calitate de candidați fără să existe motive suficiente pentru aceasta și alte abuzuri pe care guvernarea ar putea să le comită, transmite IPN.

Maia Sandu nu exclude că în asemenea situații blocul ACUM DA PAS ar putea ieși la proteste.

Totodată, președinta PAS spune că există riscuri ca următoarele alegeri parlamentare să nu fie recunoscute pe plan internațional.

„Acest lucru a fost recunoscut și de către reprezentanți ai corpului diplomatic. Aceasta înseamnă ca Republica Moldova să se izoleze și mai mult de comunitatea internațională, aceasta înseamnă să nu primească acces la resursele financiare și poate chiar măsuri mai dure din perspectiva Uniunii Europene, pornind de la alte avantaje pe care le are Republica Moldova”, a spus Maia Sandu.

În opinia ei, actuala guvernare și-a făcut intrarea în campania electorală într-un mod denigrator la adresa opoziției. Maia Sandu s-a referit la discuțiile în jurul legăturii opoziției cu Fundația „Open Dialog” și consideră că guvernarea păstrează acest caz ca o eventuală variantă de atac în cazul în care se va simți încolțită.

De asemenea, Maia Sandu susține că cel mai mare eșec al Republicii Moldova de la independență încoace este faptul că țara nu a putut construi instituții puternice. „Dacă am fi avut instituții puternice, democratice, atunci nu ni s-ar fi întâmplat toate aceste lucruri”, a spus președinta PAS în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul de televiziune N4.Categorii:Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.