VIDEO. Miniștrii Gaburici și Sturza au făcut echipă la deblocarea mașinilor aflate în derapaj

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, împreună cu ministrul Apărării, Eugen Sturza, au mers în teritoriu să inspecteze cum decurg lucrările de deszăpezire a traseelor naționale. Din cauza ninsorii abundente mai multe mașini au fost blocate. Miniștrii au ajutat la deblocarea autoturismelor în care se aflau și câțiva minori.

mei.gov.md

„Datorită muncii în echipă reușim rapid să intervenim pentru a ajuta persoanele blocate în mașini. Muncim continuu pentru ca pe traseele naționale să se circule în siguranță. Mulțumesc Armatei Naționale pentru implicare și tuturor celor care nu rămân indiferenți atunci când le este solicitat ajutorul. Cu toții ne dorim să ajungem cu bine acasă”, a menționat Gaburici.

Înainte de a porni la drum, Ministerul Economiei și Infrastructurii roagă cetățenii să se informeze despre condițiile de circulație rutieră, accesând www.asd.md și www.mei.gov.md. În perioada de iarnă, serviciul operativ al Î.S. ,,Administrația de Stat a Drumurilor” activează în regim non-stop la numerele 022-74-89-61, 022-22-55-30 și 060477177. Serviciul este dedicat pentru informarea cetățenilor.

De asemenea, MEI informează că pe traseele naționale sunt amplasate 40 de camere video, care asigură monitorizarea și vizualizarea stării drumurilor în timp real – http://asd.md/camera-video.

În cazul situațiilor excepționale, blocaje din cauza zăpezii, cetățenii pot apela la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, la numărul de telefon 022-73-85-45 sau la Serviciul 112. Imediat ce a fost primită sesizarea, echipajele mixte, inclusiv militari, vor interveni în cel mai scurt timp pentru a oferi ajutor.Categorii:Societate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.