Junker: Sper ca până la finalul mandatului acestui Comisii, România să intre în Schengen

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi-a exprimat speranţa vineri ca, până la finalul mandatului acestei Comisii, România să devină membru al spaţiului Schengen.

Jean-Claude Juncker. Foto: evz.ro

„Noi, comisarii, suntem trataţi ca nişte prinţi aici, la Bucureşti, totul este perfect organizat, ceea ce este de bun augur pentru continuarea evenimentelor. (…) Dacă aş putea să îmi exprim o dorinţă, ar fi ca în timpul mandatului acestei Comisii România să intre în spaţiul Schengen. Nu văd niciun motiv pentru care anumite guverne refuză cu încăpăţânare acest lucru. Ţinem legătura cu cei mai recalcitranţi şi încercăm să îi convingem să spună ‘da’ pentru aderarea României la Schengen. (…) Aş vrea să îmi închei mandatul făcând din România un membru al spaţiului Schengen şi să se pună capăt Mecanismului de Cooperare şi Verificare”, a declarat vineri preşedintele CE, la finalul discuţiilor avute la Palatul Victoria cu premierul Viorica Dăncilă.

El a amintit că s-a angajat în 2014 în faţa Parlamentului European să pună capăt Mecanismului de Cooperare şi Verificare şi că rămâne fidel acestei promisiuni, „cu condiţia să se facă toate eforturile la nivelul României şi la nivel european pentru ca lucrurile să se deruleze în bune condiţii”, scrie Agerpres.

Întrebat dacă are un dialog cu premierul olandez pe tema unei eventuale aderări a României la Schengen, preşedintele Comisiei Europene a spus: „Sunt în dialog permanent”. „Ştie ce cred şi ştie că mă aştept ca el să facă progrese în Olanda, dar şi în alte părţi în privinţa acestei chestiuni”, a spus Juncker.Categorii:Externe

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.