Pavel Filip solicită mobilizarea autorităților în evacuarea zăpezii

Premierul Pavel Filip solicită mobilizarea autorităţilor în evacuarea zăpezii de pe drumurile din capitală şi din întreaga ţară. Prim-ministrul a convocat astăzi şedinţa operativă în legătură cu starea nefavorabilă a vremii din ultimele două zile, fiind analizată situaţia actuală a drumurilor din ţară şi măsurile de intervenţie necesare.

Pavel Filip. Foto: gov.md

Potrivit ultimelor informații, toate traseele din țară sunt practicabile și nu există localități deconectate de la curentul electric. Totodată, la solicitarea premierului, celula de criză va activa în regim non-stop până luni, pentru a preveni orice risc, se menționează într-un comunicat emis de Guvern.

Pe parcursul ultimelor două zile, Inspectoratul General de Poliție a înregistrat 126 de accidente rutiere, dintre care 88 – în capitală. Prim-ministrul a solicitat poliției, carabinierilor şi drumarilor să intervină pentru curățarea drumurilor, a curților blocurilor și a instituțiilor de menire socială în municipiul Chișinău. Totodată, premierul a cerut autorităților publice locale și administratorilor clădirilor să asigure curățarea acoperișurilor de zăpadă.

Pavel Filip a accentuat că în condițiile actuale este esențială o comunicare și o interacțiune permanentă între serviciile specializate și autoritățile locale, iar pe viitor să fie asigurată intervenția cu tehnică mai performantă, astfel încât cetățenii să se simtă în siguranță, iar viața lor să fie în afara oricărui pericol.

Premierul a mulțumit tuturor celor implicați în lucrările de deszăpezire, patrulare şi combatere a lunecușului: salvatori, militari, polițiști, medici, drumari, muncitori, voluntari și cetățeni. Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării, şi aproximativ 130 de militari, cu 19 mijloace tehnice, au acţionat în ultimele 24 de ore pentru ajutorarea populaţiei şi înlăturarea consecinţelor căderilor de zăpadă.

În cazul situațiilor de criză, a blocajelor din cauza zăpezii, cetățenii pot apela la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, la numărul de telefon 022-73-85-45 sau la Serviciul de urgență 112.Categorii:Actualitate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.